- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק ת"א 46079-05-11
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
46079-05-11
18.11.2012 |
|
בפני : רמי חיימוביץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. רונן עובד 2. לייה עובד עו"ד שלמה ברמץ |
: הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ עו"ד שני דוידוביץ |
| החלטה | |
בקשה למחיקת כתב הגנתה של הנתבעת על הסף בטענה שהמבטחת לא קיימה את הוראות המפקח על הביטוח בנוגע למכתבי דחייה שכן לא השיבה למכתב דרישתם לפיצוי.
הוכח כי התובעים פנו לנתבעת בדרישה סמוך למועד ההתיישנות, והגישו תביעתם (בעילות שגויות) 16 יום בלבד לאחר שמכתבם התקבל (לטענתם) אצל הנתבעת. יתרה מכך לא הוכח שמכתב התובעים כלל הגיע לידי חברת הביטוח. בנסיבות אלו הבקשה נדחית.
רקע
1. התובעים הם בעלה ובתה של גב' דנית עובד ז"ל שנפטרה ב-25/6/08 כתוצאה מטביעה.
2. הנתבעת ביטחה את הגב' עובד בפוליסת ביטוח בגין שהבטיחה פיצוי בסך 200,000 ש"ח בשל מקרה מוות וכיסוי נוסף בסך 200,000 ש"ח בשל מוות שנגרם בתאונה.
3. הנתבעת פיצתה את התובעים בשל "מקרה המוות". חילוקי הדעות נוגעים לפיצוי הנוסף בגין "מוות בתאונה" שכן גב' עובד היתה חולת אפילפסיה והנתבעת סבורה שהמוות הוא תולדה של מחלתה ואינו מהווה תאונה.
פניות התובעים לנתבעת
4. ב-21/7/08 מילאו התובעים "טופס תביעה במקרה פטירה" של חברת הביטוח. טופס התביעה אינו מתייחס באופן נפרד למוות בתאונה והתובעים לא פנו בנוגע לכיסוי זה בפניה נפרדת. אין חולק כי הנתבעת פיצתה את התובעים בשל מותה של המנוחה.
5. ב-28/4/11 שלח בא-כוחם של התובעים מכתב דרישה לחברת ביטוח ובו דרש פיצוי בסך 491,062 ש"ח בתוספת שכ"ט עו"ד - הן בשל הכיסוי למקרה המוות והן בשל הכיסוי המוות בתאונה.
6. הנתבעת לא השיבה למכתב זה, ולטענתה כלל לא הגיע לידיה.
7. ב-21/5/11 - פחות מחודש לאחר הגשת מכתב הדרישה - הוגשה התביעה בגין שני הכיסויים. בכתב הגנתה טענה הנתבעת כי פיצתה את התובעים בשל ,מקרה מוות" וחלקה על חובתה לפצות את התובעים בשל "מוות בתאונה". בעקבות זאת נדרשו התובעים להגיש כתב תביעה מתוקן שבו מחקו את העילה הראשונה. הנתבעת הגישה כתב הגנה מתוקן ובו חזרה על טענותיה בנושא החבות.
הבקשה
8. התובעים מבקשים למחוק את כתב ההגנה משום שהנתבעת לא השיבה למכתב הפניה שלהם. לטענתם הוראות המפקח על הביטוח ושוק ההון מחייבות חברת ביטוח לפרט את עילות הדחיה של תביעתם, ומשלא נשלח מכתב דחיה מפורט יש למחוק את טענות הגנתה של הנתבעת. התובעים טוענים כי הם אוחזים בידם אישור דואר רשום לפיו הנתבעת קיבלה את מכתב הפניה ב-5/5/11.
9. הנתבעת טוענת כי מכתב הדרישה כלל לא הגיע לידיה, כי הבקשה לא נתמכה בתצהיר וכי למעשה כלל לא נתנה לה הזדמנות להשיב למכתב הדרישה שאף הוגש בעילות שגויות.
דיון
10. המתווה המשפטי ידוע ואינו שנוי במחלוקת. הוראות המפקח על הביטוח ושוק ההון מ-9/12/08 ואילך מחייבות מבטחת להודיע למבוטח, בכתב, על עמדתה בנוגע לכל עילות התביעה שלו כלפיה. מבטחת לא תוכל להעלות בכתב הגנתה נימוק דחייה שאותו לא טענה בכתב בהזדמנות הראשונה והסנקציה על העלאת נימוק חדש היא מחיקת סעיפים הכוללים את הטענות החדשות מכתב הגנתה. ראו, בהרחבה, החלטתו של כב' השופט רובינשטיין ברע"א 10641/05 הפניקס חברה לביטוח בע"מ נ' אסולין [2006].
11. הנחיות המפקח נועדו לאזן את חוסר השוויון המובנה שבין המבטחת לבין המבוטח, להבטיח כי המבוטח יוכל לכלכל צעדיו ולהגיש תביעתו באופן ראוי, ולקיים את חובת הצדדים לנהוג בתום לב זה כלפי זה.
יישומם של טעמים אלה במקרה הנוכחי מחייב את דחיית הבקשה.
12. ראשית, התובעים לא הוכיחו שמכתב הדרישה הומצא לנתבעת. אכן, הוצג אישור דואר רשום על המצאת מכתב כלשהו, אולם לא ברור כי אכן מדובר במכתב הדרישה, וכאמור בתשובת הנתבעת לא הוגש תצהיר שיתמוך בבקשה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
